joi, 9 februarie 2023

Retrospectiva Vacantelor din 2022 - TENERIFE- Cap.III/V

A patra zi in Tenerife

Croaziera pe Atlantic cu corabia Shogun

In data de 11 februarie 2022, o zi de vineri ce se anunta senina ,  a patra zi de vacanta in Tenerife,  era destinata unei croaziere pe Atlantic cu corabia Shogun. Am pornit dis de dimineata, inainte de rasaritul soarelui, deoarece drumul de la Santa Cruz de Tenerife pana la Los Cristianos de unde incepea croaziera noastra, se intindea de-a lungul oceanului in partea de est a insulei si speram sa prindem un rasarit minunat la un moment dat. 

================================================================
Acest moment s-a potrivit a fi la Candelaria, unde am poposit sa admiram piata mare a orasului de pe malul oceanului.Piata are o forma patrata, avand pe latura de sud, amplasata Basilica Fecioarei de Candelaria, iar pe latura de est , 9 statui ale regilor care au condus cele noua regate prehispanice din Tenerife(Guanches). Statuile au fost realizate din bronz de sculptorul Jose Abad si care au inlocuit statuile initiale din piatra vulcanica, care au fost mutate pe o alta strada din Candelaria. Locuitorii din Canare sunt foarte atasati de aceste statui, deoarece ele reprezinta o parte esentiala a culturii si istoriei lor.
Pe celelalte doua laturi ale pietei se gasesc terase, baruri, cafenele si magazine cu suveniruri, aflate la parterul unor cladiri vechi si noi dar cochete prin forme si culori, care iti incanta privirea. Basilica Candelaria este o biserica mare ce poate gazdui pana la 5000 de credinciosi, fatada fiind dominata de doua clopotnite inalte de 35 m si una laterala de 45 de m. Are doua intrari, una spre piata si alta spre faleza Magdalena unde se gaseste si fantana Pellegrini, opera lui Alfredo Reyes Darias, decorata cu un mozaic mare reprezentand unul din miracolele atribuite Candelariei.Fantana are 7 bazine in forma de scoica (simbol al pelerinajului) si cu 7 delfini. Candelaria este cel mai important centru de pelerinaj din insulele Canare. Aici am ajuns in zorii zilei , astfel am avut bucuria de a asista la spectacolul uimitor al unui rasarit la Oceanul Atlantic.La farmecul locului dat de spiritualitate si mister, a contribuit si aparitia astrului din apele oceanului, insotit de culorile de foc date cerului si apei, si in tipatul ascutit al pescarusilor care trambitau aparitia soarelui. Am fost fermecati de aceste momente ca si de altele pe care le-am trait pe "insula primaverii vesnice".
 Dupa ce am facut o gramada de poze cu rasaritul, cu piata si regii ce strajuiau valurile oceanului am pornit spre Los Cristianos. 


























Cand am ajuns in Los Cristianos ne-am parcat masina destul de lejer, fiind inca destul de dimineata si am pornit spre port sa gasim dana de unde urma sa ne imbarcam pe corabia Shogun. Cinci ore am plutit pe undele oceanului Atlantic intr-o atmosfera vesela si o atmosfera de panda si vanatoare de imagini cu delfini, balene si broaste testoase. Capitanul era o figura joviala care cu o mana pe timona si cu alta tinea binoclul la ochi si din cand in cand destul de des, striga precipitat aratand intr-o directie " Uitati acolo,acolo,acolo" si toata omenirea de pe corabie se repezea cu aparatele de fotografiat sau filmat inspre directia indicata , sa surprinda delfinul sau alta vietate marina care nu prea statea la filmat sau pozat dar cred ca pe unele doar capitanul le vedea...ha,ha,ha.Muzica, dans, glume, leneveala la soare, servirea pranzului, spectacolul hranirii pescarusilor cu resturile de la masa, popasul facut langa stancile Gigantes, unde cativa mai curajosi au facut si baie, toate acestea au facut ca cele cinci ore sa treaca foarte repede.Initial nu prea mi-a placut ideea cu 5 ore de croaziera dar pot sa spun ca nu m-am plictisit de loc si am ramas cu niste amintiri minunate.Eram obisnuita cu croaziere de pana la 3 ore si mi se parea suficient dar avand atmosfera potrivita se poate si croaziere de 5 sau chiar mai multe ore.

















































Dupa croaziera am coborat si am experimentat o baie in ocean pe o plaja cu nisip negru din Los Cristianos. Baia a fost excelenta dar nisipul de pe plaja, cu mari eforturi si multe ape am reusit cu greu sa-l fac sa dispara de pe pielea mea.











Apoi inspre seara am facut o scurta vizita in Las Americas, unde am servit si cina din acea zi. Las Americas este statiunea unde sa mergi daca iti place viata de noapte. Multe cluburi, terase cochete, fantani arteziene si multa muzica. 










Am ajuns la o ora din noapte in Santa Cruz de Tenerife unde aveam noi cazarea.Pentru ziua urmatoare, eram pregatiti pentru o minunata excursie in parcul Rural Anaga.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu