joi, 9 februarie 2023

Retrospectiva Vacantelor din 2022 - TENERIFE- Cap.IV/V



A cincea zi in Tenerife

Parcul Rural Anaga



Retrospectiva vacantei din Tenerife continua intr- o zi de sambata cand am pornit spre Parcul Rural Anaga, unde aveam planificata o drumetie prin munti si crestele acestora cam de o jumatate de zi, urmand dupa aceea sa vizitam si restul parcului.





 Dar vremea nu a tinut cu noi si pe o vreme cetoasa cu amenintarea de burnitare in fiecare moment , a trebuit sa renuntam si sa ne multumim cu o plimbare cu masina prin tot parcul si cu opriri la cat mai multe puncte de belvedere, pentru imortalizarea peisajelor care erau minunate in orice parte ai fi privit. Din pozele de mai jos se pot vedea cateva minunatii desi lumina era destul de slaba si nepotrivita pentru poze sau filmari. Pana sa ajungem in parcul Anaga am trecut prin orasul San Andres, care pare agatat de un versant, iar de la poalele versantului se intinde cea mai frumoasa si mare plaja din Tenerife cu nisip adus din deserturile Africii.Am prins un pui de rasarit in zonele respective desi atmosfera era incetosata dar tutusi senin. Doar deasupra Parcului Anaga, plutea o patura groasa de nori. 


























Dupa tunelul Taganana, parca intrai intr-o alta lume cu drumuri la inaltime, serpuind pe dupa piscuri si cu oceanul inspumat in haul de sub noi. Fiind sosele alpine nu aveau foarte multe locuri in care sa fi oprit si sa te delectezi cu peisajele, sau oricum nu atatea cate am fi dorit noi sa fie, dar unde s-a putut ne-am inghesuit pe marginea soselei si faceam pe fuga cate poze se putea in doua trei minute. Jos la malul oceanului am reusit sa oprim de mai multe ori si chiar sa stam sa ne bucuram ochii cu valurile, cu stancile si piscurile de deasupra noastra. Totul in Anaga este ca intr-un basm.Crestele muntilor par niste metereze si turnuri de castel, soseaua care serpuieste de la malul marii pana sus pe varfuri, vegetatia bogata si diversa, chiar si nebuloasa din acea zi parea sa accentueze atmosfera de basm din parcul Anaga.Dupa ce am fost pe la cea mai indepartata plaja, plaja Benijo si am servit un pranz de peste la o terasa de langa plaja del Roque de las Bodegas, am urcat din nou muntii si dupa podul Taganana, am luat-o pe directia Mirador Cruz del Carmen.Drumul trece prin paduri seculare in care mana omului nu a intervenit de loc si care in clima de vesnica primavara a insulei, au prosperat inntr-o vegetatie luxurianta, cu copaci care isi impletesc crengile unul in altul, crengi acoperite de muschi , incat ai impresia ca esti in apa asa o atmosfera iti inspira padurea deasa luxurianta cu lauri, licheni, ferigi si liane.Dupa ce am trecut de Mirador del Carmen ne-am indreptat spre Las Mercedes si chiar inainte de a cobora de pe inaltimi intalnim Mirador de Jardines, o priveliste fantastica, cu o intindere in diferite nuante de verde , atat padurea care coboara din munti cat si verdele poienilor din vale, pline de flori. O splendoare. In zona lui Las Mercedes se cam termina parcul si incep mici asezari cu gospodarii cochete cu livezi de banane si multe, foarte multe flori. 








































































Ne-am incheiat ziua cu o vizita in Gradina Botanica din Puerto de la Cruz si o scurta vizita in San Cristobal de la Laguna.






















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu