duminică, 26 februarie 2023

Retrospectiva Vacantelor din 2022 - Paris - Cap V/VII


A cincea zi la Paris

Cartierul Latin



Paris, duminica,10 aprilie, nu de foarte dimineata am pornit spre turnul Eifel, unde se afla statia de plecare a excursiei cu Hop On Hop Off. Acest Hop On Hop Off, era pe lista cu activitati din Paris Pass, activitate pe care o faceai sau nu in functie de programul pe care ti-l faceai. Cum vazusem cateva din obiectivele de top din Paris si mai erau multe de vazut, dar nu ne permitea timpul, am optat pentru varianta acestui tip de excursie cu autocarul turistic.
Pe langa obiective noi, am facut si o recapitulare a ceea ce am vazut. Strategic este ca aceasta plimbare cu autocarul turistic sa-l faci la inceputul vacantei dar eram conditionati de doua aspecte: unul era programarea vizitelor la obiectivele de top gen Luvru, Versaille, Saint Chapelle...etc,si pentru Luvru nu am gasit in periada cand am fost doar a doua zi. Apoi alt aspect era starea vremii.Nu prea ai cum pe ploaie sa faci plimbarea cu autocarul decapotat si din interiorul lui nu prea vezi nimic.A doua zi se anuntase cod galben de ploi asa ca am preferat sa vizitam palatul Versaille si Aqvariul din Paris. Asa ca duminica era ziua potrivita si ca vreme si ca programare a acestul Hop On Hop Off. Am prins al doilea autocar si timp de cateva ore am colindat Parisul, facand trei intreruperi la Arcul de Triumf, Hotelul Invalizilor din Champ de Mars si Gradinile si palatul Luxemburg unde se afla Senatul Frantei. In circuitul facut cu Hop On Hop Off, am reusit sa admiram arhitectura catorva cladiri care fie erau in renovare si prin urmare erau inchise pentru vizitatori, fie programul de vizite nu era in acord cu programul nostru fie nu am avut timp sa le vizitam si pe acelea, cum ar fi: cladirile Marelui si Micului Palat care erau in renovare si erau inchise pentru vizitatori, Scoala Militara, Palatul Tokyo, Cladirea UNESCO, Muzeul Marinei, Noul Arc si multe altele, care ne-au facut si in aceasta excursie ca si in majoritatea facute, sa spunem ca mai trebuie sa venim o data pe aici.



















































La ora trei pm aveam intalnire in fata Palatului Luxemburg cu ghidul nostru, care ne insotea intr-un "Tur selfi in Cartierul Latin". Ghidul nostru era un american de origine, de 10 ani locuind in Paris si vorbitor de franceza si engleza in stil american. A fost un deliciu plimbarea cu povestitorul nostru american, care ne-a purtat prin toate locurile din Cartierul Latin, pe unde au locuit candva oameni de stiinta si cultura englezi si americani in speial. James Joyes, Ernest Hemingway si altii.































Dupa ce am cutreierat peste trei ore pe strazile din Cartierul Latin, eram franti de oboseala si infometati asa ca de la Fantana Saint Michele , unde se terminase turul nostru ghidat , ne-am intors intr-o frumoasa piata din Cartierul Latin, o piata a artistilor, a boemilor si am ales un mic si dragut local, o mica afacere familiala dupa cum am aflat de la proprietarul care invita trecatorii in cochetul lui local sa serveasca masa. Proprietarul era un vlajgan, inalt si bine facut, plin de zambet si cu care te imprieteneai pe loc si care avea o sotie chinezoaica, miniona, tacuta dar spirt in bucataria ei si priceputa foc in ale bucatariei caci am mancat niste chestii foarte gustoase.







Cand am iesit din local , odihniti si cu burtile pline , se facuse noapte deja si agale ne-am pornit spre Residance Courcell. Urmatoarea zi, aveam programata o excapada cu ghid in cartierul artistilor Montmartre cu catedrala Sacre Coeur, apoi tot acolo in Piata Tertre aveam o Degustare de sampanie , actiune din lista Paris Pasului, apoi Centru pompidou si daca aveam timp o cina mai speciala la Paris.Deci o multime de chestii care ne faceau nerabdatori sa ajungem la cazarea noastra si sa ne odihnim bine astfel ca a doua zi ne bucuram de fiecare moment al zilei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu