miercuri, 14 noiembrie 2018

PRIMA ZI IN BARCELONA



Despre destinatia Barcelona, noi discutam deja de doi ani, dar cum am spus si cu alte ocazii-tare repede se face tarziu in viata asta. Prinsi cu alte proiecte, cu alte probleme era cat pe ce sa treaca si anul acesta fara Barcelona sau Madrid. Cu Madridul este o alta poveste pe care am sa o pomenesc cand vom merge la Madrid-poate la anu? Dupa cum am spus a trecut repede de tot vara, de parca nici nu a fost si asta deoarece a plouat mult incepand de la sfarsitul primaverii, continuand la inceputul verii chiar si luna august a fost destul de umeda in special in weekenduri, cand noi putem circula mai mult si pe la sfarsitul lunii septembrie deja ne luasem gandul de la vreo iesire in afara tarii, cand mi-a intrat pe mail o oferta de transport si cazare pentru un city break la Barcelona, foarte, foarte, foarte ieftina, ceva cam de 75 euro de persoana, insemnand avion dus intors si cazare trei nopti si acestea pentru sfarsitul lunii octombrie.
Dar cum ne-a luat pe nepregatite, ne-am scarpinat noi si am intors posibilitatile de deplasare pe toate partile, cam trei zile si cand in sfarsit am spus -Hai sa o facem si pe asta, oferta s-a dizolvat. Bineinteles ca asa o oferta nu sta si asteapta sa se hotarasca nehotaratii, dar chestia asta ne-a infuriat asa ca daca am hotarat sa plecam la Barcelona, ne-am pus pe treaba si in doua zile pe 22-23 septembrie, am cautat si rezervat locuri la avion si cazare si ne-am intocmit noi un city break cu 93 euro/persoana cu avion dus intors si cazare trei nopti si ca perioada mai buna decat oferta initiala si anume de pe 15 pe 18 octombrie. In scurtul timp care ne-a ramas, ne-am documentat despre ce trebuie neaparat vazut la Barcelona, am intocmit un buget cu cheltuieli pentru vizite, transport, masa, chilipiruri, atentii si neprevazute, ne-am programat fiecare zi, fiecare ora aproape la minute, binenteles cu alternative caci oricand poate aparea ceva neprevazut si-ti da tot programul peste cap. Dupa ce am socotit si programat totul, in ultima saptamana inainte de plecare, ca si la Roma am decis sa mergem cu oferta de la Barcelona Pass pentru doua zile, care costa 110 euro de persoana si care iti oferea o zi cu autobuzul turistic Hop On Hop Off-foarte avantajoasa si aceasta varianta, apoi o croaziera pe mare cu un vaporas Las Golondrinas si intrari gratuite la peste 20 de atractii turistice-muzee, constructii deosebite, acvariu, gradina botanica, castele, cetati, palate, teatre. Daca ai fi avut timp, dar nu ai pentru atat de multe de vizitat, si ai fi mers cu bilet intreg te-ar fi costat peste 400 de euro de persoana. Noi am utilizat ceva mai mult de jumate din oferta deci cam 275 euro de persoana. Se putea lua si pentru trei zile dar nu cuprindea trei obiective reprezentative ale Barcelonei si anume Sagrada Familia, Parcul Guell si Muzeul muzicii catalane. Asa ca acestea le-am programat pentru ultima zi si pentru Sagrada Familia si Parcul Guel, am achizitionat bilete de pe internet si am facut si programarea vizitei caci  urmare a multimii imense de vizitatori se fac programari din timp si deja a fost cam tarziu deoarece am vrut sa mergem de la prima ora cand locatiile nu sunt pline de turisti si poti face poze in linste, poti sa admiri nestingherit dar nu am mai gasit locuri decat dupa ora doua pm. Cazarea am obtinut la hostel Lenin-ne-a amuzat numele, chiar in centru-la 5 minute de casa Batllo, la 5 minute de La Pedrera acestea fiind pe bulevardul Passeig de Gracia, la 20 minute de Sagrada Familia, la 10 minute de cel mai renumit bulevard Las Ramblas. Cazarea a fost foarte buna, in sensul ca avea tot ce trebuie ca dotare, era foarte curat iar de amplasament nu mai spun care facea toti banii. Transportul cu avionul de la compania  Wizz air.
Astfel pregatiti pe data de 15 la ora 11 am plecat spre aeroportul Otopeni, avand zborul la 18.50. La Otopeni am lasat masina la hotel Otopeni si am rezervat si o camera deoarece ne intorceam pe data de 19 dimineata la ora 2 si era de preferat sa dormim cateva ore si apoi sa pornim spre Piatra Neamt.
Zborul a decurs fara probleme si la ora 21 aterizam pe aeroportul El Prat. Primul lucru dupa ce am terminat formalitatile vamale a fost sa ne cumparam de la un automat un abonament de calatorie tip  T10 cu 10 euro pentru 10 calatorii cu valabilitate nelimitata in timp si cu care puteau calator mai multe persoane. Noi doi puteam face 5 calatorii si de fapt ne-a si ajuns deoarece fiind cazati aproape de cele mai imporante obiective turistice nu am avut nevoie de transport. Cu acest abonament am luat trenul din aeroport si in aproape o ora eram la hotel si dupa ce am lasat bagajele am pornit sa hoinarim pe renumitul bulevard Las Ramblas. Am avut ce admira caci Barcelona are viata de noapte chiar daca in Octombrie este aproape in extrasezon. Pe la 12 noaptea incantati dar destul de obositi ne-am retras in patul urias de la Lenin si cu ceva stiri in limba catalana-ne interesa vremea pe care o intelegeam caci ne arata harta meteo-am adormit cu speranta bucuriei la ziua ce avea sa vina.

Barcelona vazuta noaptea din avionul ce urma sa aterizeze pe aeroportul El Prat







Holul de la intrarea in hostel Lenin, foarte impunator


























Specificul cladirilor vechi din Barcelona sunt aceste luminatoare care permit intrarea luminii si in camerele "oarbe" din mijlocul cladrii si deasemeni  vitraliile sunt prezente la majoritatea cladirilor vechi din Barcelona




Casa Batllo , o importanta constructie a renumitului Antoni Gaudi i Cornet 
care a fost un arhitect spaniol din Catalonia. Este cel mai cunoscut practicant al modernismului catalan.
 Lucrările lui Gaudi au un stil foarte individualizat și unic. 
Cele mai multe sunt situate în Barcelona, ​​inclusiv lucrarea sa principală, biserica Sagrada Família. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu