duminică, 27 decembrie 2020

PLIMBARE LA FANTANELE-04.01.2020



Urmatoarea plimbare din 2020 a fost catre Cabana Fantanele. Am pornit de dimineata din Piatra Nemt, de pe la ora 9 si eram in statiunea Durau pe axial spre puntul de intrare in traseu pe la oea 11. In parcarea nefinalizata de pe axial mai erau 7-8 masini, iar dinspre Durau urcau prin padure, grupuri mai mici sau mai mari de amatori de miscare si drumetii. 
Am plecat de acasa cu inima indoita ca va fi cam pustiu, dar se pare ca m-am inselat rau de tot. Cu atat mai mult cu cat pe traseu ne-am intalnit cu multe grupuri care deja coborau dar din directia Cascadei Duruitoarea. Asta insemna ca au urcat din Durau cel tarziu la ora 7 ca pe la 9 sa fi ajuns la cascada, iar de acolo pana in Poiana Viezuri ,pe la ora 10 si pana la Cabana Fantanele inca o ora - deci ora 11 si inca circa 20 de minute cand s-au intalnit cu noi. Faptul ca era atata lume pe traseu m-a mai linistit in ceea ce priveste riscul de intalniri nedorite cu ceva animale de padure.
Drumul pana la cabana a fost superb, cu peisaje incredibile date de imbinarile culorilor de toamna cu albul zapezii. Am trecut destul de repede peste dezamagirea faptului ca Fantanelele este tot sub schele cum a fost tot anul 2019. De pe platforma de la cabana, in orice directie te-ai intoarce , privirea se scalda in peisaje de poveste. Cu tot cu drumul de urcare , de coborare, cu pauzele de odihna , de facut poze am ajuns pe la 2 pm, inapoi in Durau. Si cum era cam devreme sa ne intoarcem acasa, ne-am indreptat destul de timizi spre paria de schi. Timizi caci nu prea stiam ce vom face in afara de a casca gura si ochii la cei ce se distrau pe partie cu schiurile. Dar ne-am lecuit repede de timiditate cand am vazut cata lume se dadea pe derdelus cu sania. Ne-am inchiriat rapid doua sanii si ne-am bucurat din plin de distractia copilariei, urcand dealul mai usor , mai greu dar cobotand zburand cu saniutele. Bineinteles veselia a fost cu atat mai mare cand fugea sania de sub noi iar noi ramaneam inpotmoliti in zapada. A fost o zi de la inceputul anului foarte vesela si distractiva, pe care avem de gand sa o repetam... caci nu stiam pe atunci ca in doua luni, viata se va bloca de pandemie....

























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu